Videós előszűrési funkciót kínál a KaposvarAllas.hu!

2022.11.12.

Az állásportálok mára már rég nem csak közvetítőként vannak jelen az álláspiacon, szerepük annál jóval összetettebbé vált.

Általános elvárás lett ugyanis álláskeresői és munkaadói részről, hogy előbbieket a sikeres elhelyezkedésben, míg utóbbiakat a hatékony munkaerő toborzásban segítsék. Ennek próbál minden tekintetben eleget tenni a KaposvarAllas.hu is a különböző funkciói, megoldásai révén, amelyek közül több is egészen egyedülállónak mondható.

Kiváló példát jelent erre a portál legutóbbi újítása is, a videós előszűrési funkció, ami a manapság virágkorukat élő rövid videós anyagokat igyekszik beemelni az álláskeresési, toborzási procedúrába. A funkció alapvető célja a munkaadók dolgának megkönnyítése, ugyanakkor külön előnye, hogy bizonyos tekintetben az álláskeresők számára is kedvez. Mielőtt azonban belemennénk a részletekbe, érdemes a KaposvarAlllas.hu más jellegzetességeiről is ejtenünk néhány szót, azok között ugyanis számos további pozitívum tapasztalható mind munkaadói (hirdetői), mind álláskeresői szempontból.

Előbbivel, azaz a munkaadóknak nyújtott kedvező feltételekkel kezdve a sort, az első és legfontosabb kiemelendő tényezőt egyértelműen a változatos hirdetéstípusok jelentik. Egyes hirdetési csomagok ugyanis lehetővé teszik, hogy ne csak Kaposvár városában, hanem egész Somogy megye területén, vagy akár országosan is megszólításra kerüljenek az álláskeresők. Fontos pozitívum továbbá, hogy a portálon megjelent álláslehetőségek egyben megosztásra kerülnek a KaposvarAllas.hu Facebook-oldalán is, ahol a követők száma a 16 ezret is meghaladja. Amennyiben friss kaposvári munkák érdekli Kattintson a linkre. Ez különösen a passzív álláskeresők elérésének tekintetében lehet lényeges, hisz ők azok, akik ugyan nyitottak lennének a váltásra, mégsem böngészik napi rendszerességgel az állásportálokat.

Mindennek tükrében nem meglepetés, hogy a KaposvarAllas.hu meglehetősen jól áll a jelentkezők számát tekintve, hisz a portálon megjelent körülbelül kétezer hirdetésre, összességében több mint 15 ezren pályáztak. Ez pedig egyben az álláskeresők bizalmáról, szimpátiájáról is árulkodik, ami abszolút megalapozott, hisz az oldal számukra is legalább annyi kedvező feltételt kínál, mint az a hirdetők esetében tapasztalható. A Kaposvár állás lap összes álláshirdetése elérhető a hivatkozáson. Az előnyök között lehetne említeni például a letisztult felhasználói felületet, a részletes szűrési feltételeket, valamint az állásértesítőre való feliratkozás lehetőségét, azonban mindez eltörpül a portál igazi erénye, a rajta fellelhető állások változatossága mellett.

Itt ugyanis valóban bárkivel szembe jöhet egy-egy olyan munka, ami felkelti az érdeklődését, mivel az oldal az összes álláskeresői réteget igyekszik megszólítani a kínálata révén. Ez azt jelenti, hogy az alap-, közép-, és felsőfokú végzettséggel rendelkezők, valamint tapasztalat terén a még pályakezdők, illetve a már rutinos munkavállalók is megalapozott reményekkel böngészhetnek az állások között. Néhány példát említve: előszoktak itt fordulni betanított munkák, különböző szakmunkák, adminisztrációs pozíciók, valamint diplomát igénylő műszaki, informatikai, pénzügyi és más területekhez kötődő lehetőségek egyaránt.

Az új videós előszűrési funkció lényege, működése

A KaposvarAllas.hu újonnan bevezetett funkciójának értelmében, a munkaadók lehetőséget kapnak, hogy kérdéseket állítsanak be a hirdetésük részeként. Ezekre aztán a pályázóknak maximum 1 perces videók formájában kell előbb külön-külön válaszolniuk, majd a kész videós anyagokat a jelentkezésükhöz csatolniuk. A funkció a Business és az Enterprise hirdetési lehetőségek elemeként elérhető, és extra előnye, hogy beépített kérdésekkel segíti a munkaadókat a témafelvetésben (a kérdések persze akár saját megfogalmazásban is íródhatnak). Íme ezekre néhány példa:

  • Mi az a három szó, amely a legjobban jellemzi Önt?
  • Miért Önt válasszuk erre a pozícióra?
  • Mi az eddig elért legnagyobb szakmai sikere?
  • Hogyan képzeli el későbbi pályafutását?

Miért lehet hasznos ez a funkció a kaposvári hirdetők és álláskeresők számára?

Amint azt a példaként bemutatott kérdések is jól szemléltetik, a funkció gyakorlatilag egy kisebb állásinterjú lebonyolítását teszi lehetővé még a jelöltek közvetlen megkeresése előtt. Ez pedig jelentősen javíthatja a toborzók munkájának hatékonyságát, mivel a videók alapján egy sokkal átfogóbb képet kaphatnak a jelentkezőkről, így eredményesebben válogathatják ki azokat, akikkel valóban érdemes a kiválasztási folyamat következő fázisába lépni az adott állás esetében. Emellett a funkció az álláskeresők számára is kedvezhet, hisz a videós anyagokon keresztül mélyebb benyomást tehetnek a toborzókra, illetve meggyőzhetik őket az alkalmasságukról a pozícióval járó feladatok ellátása kapcsán.  Nagy Gábor

Ha teszett Önnek a cikk, ossza meg másokkal is!